Tillbaka
Min 13:e start i Stockholm Halvmarathon den 13:e september 2014 fick minst sagt en lång väg innan det var möjligt.
Det började med att jag amälde mig strax innan den förra starten, med andra ord ett helt år innan. Träning och lopp under hela året är en enda förberedelse för det roligaste loppet och den trevligaste helgresan på året. Juli och Augusti var optimala med mycket träning som inkluderade tre veckors semester som gav tillfälle till ännu mer systematisk träning. Sommaren gick över i sensommar och PANG: nio dagar innan loppet insjuknar jag i förkylning och feber!

Febern ville inte riktigt gå ner men dagen innan avfärd gick jag och jobbade med strax under febergräns. Jag mådde inte alls bra och undrade om jag ens skulle orka resa upp till Stockholm. Vi tog beslutet att resa upp ändå, med febertermometer och diverse medikament och helt enkelt känna efter på lördagen. Fredagen som var resdag med tåg kändes betydligt bättre än dagen innan, ett oerhört gott tecken var att huvudvärken var borta och att jag behövde inte ta värktablett...  

Lördagen började försiktigt med stor och sen frukost och efter denna tog jag beslutet; Jag skulle springa men ta det oerhört lugnt. Jag behövde inte ångra mitt beslut, på väg till start hade jag så mycket spring i benen att jag förstod att det skulle gå bra, det fick helt enkelt bli ett annorlunda lopp. Jag joggade iväg, stannade vid vätskestationerna och gick ett par steg när jag drack, men det blev inget extra gående, jag joggade i sådan fart jag har när jag springer långpass hemma och detta gav en tid på 1:57:31! Jag jagade absolut inte klockan (fick inte enligt regler jag hade satt upp för mig själv), benen fick springa i den takt som kändes bra, ändå blev det jogg uppför Tantobacken istället för gång.


Nästa år hoppas jag att jag kan ta med mig den avslappnade känslan men inte ha varit sjuk innan och återigen jaga mitt gamla personbästa!På väg upp med tåg.

Shopping av Stockholm Halvmara-kläder.

Prova på massage vid nummerlappsutdelningen.

Kanonbra hotell när man åker tåg och vill bo centralt.

Anledning att hotellet ligger extra bra till hos mig: Havregrynsgröt i buffén!

Laddning av löparklockan.

Laddning med lite mellanmål.

Halva loppet är avverkat och glad för att jag känner att jag orkar även andra halvan.

På väg in mot mål,svävar över marken!

I mål och lite välförtjänt fika som DN Stockholm Halvamarthon bjöd på.

Tillbaka