Tillbaka
Den 4:e oktober 2014              +16-18 grader och sol                  1057 löpare fullföljde Halvmaran           Bästa kvinna sprang på 1:24:43              Bäste man sprang på 1:06:47

Malmö Halvmara 2014 var flyttad från augusti till oktober, från Mölleplatsen till Stadion samt en ny bansträckning. Det är nog det oroligaste loppet just nu som under fyra gånger lyckats ändra så mycket. Vägen är lång till en sådan populäritet som Göteborgs och Stockholms Halvmaror har. Årets lopp gjorde flera löpare och publik besvikna. Inga startfållor så att vi kunde starta med likvärdiga löpare och undvika knuff och gruff, inga farthållare (inget jag själv lyckats använda men är ett trevligt inslag och så gott som kutym på långlopp), få vätskekontroller, ingen sponsorby med prover/ försäljning för deltagare och publik och framför allt ingen försäljning av mat/dryck till publiken!

Stora fina utrymmen att ha start och målgång på, alltid speciellt att få gå i mål på en stadion och att publiken får vara där inne, men en stor besvikelse var den ljudanläggning som var så stark att jag och min man flydde ut från stadion efter min målgång för att ljudet var för högt. Med det ovanligt fina vädret vi hade begåvats med hade det kunnat vara en stämningsfull picnic på gräsplanen där anhöriga och de som redan gått i mål, kunde heja fram de inkommande löparna.

Malmö Stadion känns lite trött, ingenting satsas på den sedan den nya fina fotbollsarenan brevid blev färdig, men trots allt finns gott om sittplatser, toaletter och färdigt speakerbås.
Publiken i centrum och ute i Hyllie som hejade på oss var snäll och peppande, dock vet jag inte om upplysningen till bilister görs i god tid, för så gott som varje gång jag springer ett lopp i Malmö är det flertal bilister som uppför sig otåligt. Information och marknadsföring av loppet, loppet blir ännu större och drar till sig sponsorer och pengar. Det finns många punkter att ta tag i om detta lopp ska överleva!

Samling på torget mellan gamla och nya Stadion

Jag samlar mig själv inför loppet

Har sprungit halva inklusive varvat inne på Stadion!

Målgången, oavsett tid känner man sig som sportig när man får rusa in på en stadion

Den fina kantiga medaljen, min tid: 1:50:41
Tillbaka