Bakåt

Jag är född 1967 men inte förrän 1995 kom löpningen in i mitt liv på allvar. Det började med ett halvhjärtat försök att köra Öppet Spår som fick brytas i Hökberg. Beslutet att satsa helhjärtat följande år, ledde till att jag en vecka efter besvikelsen i Hökberg deltog i min första gruppträning inför Vårruset. De olika förberedelserna inför 1996 års Öppet Spår ledde till att när jag åter stod på startlinjen i Berga by kunde jag konstatera att jag avverkat halva tjejklassikern. I samma veva flyttade jag från Solna till Skåne och efter att tjejklassikern fullföljdes i juli 1996 har det bara varit löpning som gällt.

Mina första  möten med halvmaror var ganska smärtsamma upplevelser. Med tiden fick jag lära mig att längre lopp springer man lika mycket med huvudet som med benen. Min bästa halvamara-tid är 1:46:26 2007, 2009 sprang jag blott 11 sekunder långsammare. Målet för närvarande är att gå under 1:45.

Min träning ligger vanligtvis på mellan tre och fem pass i veckan. Så fort det är ljust efter jobbet springer jag tre gånger i veckan. På vinterhalvåret blir det max två gånger i veckan. Som komplement till löpningen och för att jag ska få något socialt utbyte av träning går jag på Kockum Fritid, nära och bra mitt emot min bostad. Där tränar jag Lesmilles Cx worx, Body Attack, Body Balance och även spinning. För att förbättra själva löpningen försöker jag haka på löparkurser. Jag har tränat med Runacademy och senast Runpower, de senare erbjuder kurser på söndagar, vilket passar fint eftersom jag har långa arbetsdagar i veckorna. Att åka på träningsresa är också något som boostar träningen, det har jag gjort ett par gånger, det är en lyxig känsla att få springa på en strand vid medelhavet  när det är mörkt och regnigt hemma i Sverige.

Album

Klicka på bilderna för lite berättande text och förstoring

       
Bakåt